به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان،«جعفر صفاخواه» افزود: حدود 500 ميليون ريال اعتبار در سالجاري براي تجهيز كارگاه قلمكار و تامين مواد اوليه آموزشي اين كارگاه اختصاص يافته است.
وي ابراز اميدواري كرد: اختصاص اعتبار و حمايت از اين هنر در دامغان و توليد مناسب و كاربردي، زمينه ساز معرفي اين شهرستان به عنوان يكي از قطبهاي توليد پارچه قلمكار در كشور باشد.
وي با بيان اينكه قلمكار يكي از رشتههاي صنايع دستي با قدمت چند صد ساله در شهرستان دامغان است، گفت: در حال حاضر اين رشته در دامغان داراي رونق نسبي است و توسعه اين هنر و صنايع دستي زمينه ساز توليد و اشتغال پايدار است.
صفاخواه در رابطه با هنر قلمكار گفت: قلمكار يا چيتگري نوعي كار چاپ و طرح اندازي بر روي پارچه هاي پنبه اي مثل كرباس است.
وي افزود: نقوش قلمكار در ابتدا شامل گل و بوته و اسليمي بود ولي در دوران قاجار تصاوير عشاق، مناظر تاريخي و تصوير حيوانات و .... نيز وارد قلمكار شد.
وي با بيان اينكه انواع محصولات قلمكار در استان سمنان شامل روميزي، جانمازي، سفره، بقچه و .... است، گفت: سمنان و دامغان از مراكز عمده قلمكار در استان سمنان بودند اما پس از راه اندازي اولين كارخانه ريسندگي در سمنان، اين رشته كه در اين شهر به چيتگري معروف بوده منسوخ شد، ولي هم اكنون هنرمندان دامغاني همچنان به آموزش اين رشته مشغول هستند.
قلمكارسازي از دوره مغولها در ايران مرسوم شده و در زمان صفويه گسترش بيشتري پيدا كرده است.
سابقه اين هنر در شهرستان دامغان به 300 سال پيش بر ميگردد.
در هنر قلمكاري بر روي پارچه ساده و بدون نقش از كرباس و كتان و به وسيله قالب يا مهر، نقوش مختلف چاپ ميشود.
انتهای پیام/